2013. szeptember 22., vasárnap

Tudományok és Tehetségek Kertje 2013

Az eddig a Lánchídon rendezett Jövő Hídja rendezvény neve a helyszínhez igazodva változott, így lett Tudományok és Tehetségek Kertje. Sok kisgyerekes család látogatott ki szombaton a Nemzeti Múzeum kertjébe, a laikus érdeklődőknek leginkább a látványos bemutatók, érdekességek tetszettek; ők sem unatkoztak tegnap.
A National Instruments egy kis Segway modellt csinált a Lego NXT robotjából:
Fordul a Puli:

 A Lánchíd láncelem modelljének szakítása népszerű program volt:
 
 A Gerber-tartót modellezve anyu és apu megemelik a gyereket:
A Kecskeméti Főiskola kihozta a szupertakarékos autóját, amely 3082 km-t megy 1 liter benzinnel.
Nem csak a kicsik érdeklődtek:
 A szervezési hiányosságokat hamar feledtette a jó társaság és a szép őszi idő:
 Ezután még plafonig pakoltuk könnyebb dobozokkal:

2013. szeptember 13., péntek

Hogy indul egy 737-es?

Meg kell nyomni minden gombot és kész :)
Na jó, ez egy vágott anyag, de tény, hogy van pár tennivaló indulás előtt:
A leszállás sem semmi, a még mindig hamvasnak számító A380-ason is kell tekergetni pár gombot ahhoz képest, hogy a köznyelv szerint ez magától száll le :)

2013. szeptember 8., vasárnap

Nike félmaraton váltó - pacsi Monspart Saroltával

Ez nem olyan, mint egy aláírás egy celebtől, ezért tenni kell. Idén nem a félmaratont futottam, nem éreztem, hogy a tavalyi teljesítményem jelentősen felül tudnám múlni (bár az időeredménytől függetlenül is óriási élmény). Viszont egy barátommal váltót futottunk, ez is nagy élmény volt. A rövid táv miatt bátrabban hajtottam, 4'30" alatti kilométerekkel kezdtem, aztán mivel a végén se fáradtam ki, az utolsó 2 km-t 4 alá nyomtam (a zöld vonalat kell nézni a grafikonon), így végül 42:06 alatt teljesítettem a 9,84 km-es távot (4'17"/km).
Még sosem futottam váltót, az egyéni indulókhoz képest jóval kevesebben futnak párban vagy hármasban, így egész jól meg lehet szervezni. A földalattival a Városligetből bő 15 perc alatt a Lánchídhoz értem, volt időm megnézni az élmezőnyt és az oktokoptert, amiről frankó képeket készíthettek.
Kíváncsi vagyok, az élboly tempóját milyen távon tudnám tartani.
A váltóhelyen egyenletesen oszlottak el a várakozók (a páros váltók a Lánchídnál), a tépőzáras chipet másodpercek alatt ki lehet cserélni.
Az elejét tehát könnyedén futottam, volt idő videózni, pl. a pacsit Monspart Saroltával, aki a törzshelyén, a Nyugati téri felüljárón szurkolt.

Oké, nem sok látszik, pedig ez már a youtube által rezgésmentesített verzió :) A Nike+ által mondott 6km viszont tisztán hallatszik.
A végére sikerült kifutni magam, mondjuk ha gyakorlottabb lennék ilyen távon, egyenletesebb tempót is belőhettem volna.

2013. szeptember 4., szerda

"Well that's it, World Champion!"

Twittelte Zanardi, ugyanis a londoni aranyérmek után ő a kerekesszékes világbajnok! Aki nem ismerné, itt egy kis összefoglaló. Le a kalappal, ekkora sportolói nagyságra már nincsenek szavak!