2015. március 29., vasárnap

Whiplash

A történet elég sablonos, a trailer sem adja vissza, mitől különleges ez a film. Érdekes kameramozgások szűk terekben, szokatlan feszültség, jó zene és J. K. Simmons zseniális karaktere. A filmre talán legjellemzőbb mondat Terence Fetcher szájából: There are no two words in the English language more harmful than "good job".

2015. március 22., vasárnap

Mit történt 1976. március 22-én?

Sok oldal foglalkozik azzal, mi történt az adott nap, a takemeback.to megmutatja, milyen filmek mentek akkor, milyen hírek szerepeltek az újságok címlapjain és még számos érdekességet. A historyorb.com a történelmi eseményekre és születésnapokra koncentrál; elég nyugis hétfő volt, de lehet hónapra is szűrni. Az a március sem volt túl izgalmas, mondjuk kiderül, hogy Peyton Manning csak 2 nappal fiatalabb nálam (Reese Witherspoon is ma 39 éves, erről már 4 éve tudok), valamint Marokkó és Mauritánia szintén pont 1976 márciusában szakította meg diplomáciai kapcsolatait Algériával. A birthdayscan.com elárulja, kb. mennyit vert a szívem a születésem óta (~1.4 Mrd) vagy éppen hány méter hosszú hajam lenne, ha soha nem vágták volna le (~5 m), a pokemybirthday.com ezeken kívül még a születés előtti történéseket is taglalja.

2015. március 15., vasárnap

wall of meme

Elég volt egy elromlott ajtó a Gutenberg egyetemen és a DEFEKT Techniker is informiert tábla, hogy ajtóra és ablakra ragasztott mémek árasszák el a környezetét.
 

2015. március 9., hétfő

Susie nyakra gyúr

Merthogy Susie Wolff a Williams tartalék pilótája, egy F1-es pilótának pedig óriási terhelés éri a nyakát. Az alábbi képeket tweetelte az edzéséről:

2015. március 8., vasárnap

Boogie: Parfüm

Több mint 7 millió megtekintés 1 év alatt. Oké, a Mizu bő 17M-nál, a Belehalok pedig majd' 30M-nál tart, de azok inkább itthon sokszor megnézettek, míg a Boogie: Parfüm világhírű lett. Ilyen szoftver nincs, az alkotók több helyen elmesélték, hogy csinálták. Jó lett.

2015. március 7., szombat