2014. szeptember 20., szombat

gyermeki rácsodálkozás

Nézem ezeket a képeket és rögtön beugrik, amikor Eszter először meglátta Emmát a kórházban (2005 szeptember). Erre az arcra örökre emlékezni fogok:
Persze utána is aranyos volt, ahogy felfedezte az új jövevényt és leesett neki, hogy akkor ez most már tényleg egy létező kisbaba:






Ma, 9 évvel később már persze nagylány, de a képesség az őszinte, nyílt rácsodálkozásra megmaradt benne.

2014. szeptember 16., kedd

szemkukac

Ha te is láttál már kukacokhoz hasonló lebegő bigyókat a látóteredben, akkor nyugi, a 70%-hoz tartozol, ez nem olyan féreg, mint amilyet Dr. House talált. Részletesebb irodalom ITT.

2014. szeptember 14., vasárnap

Plantar fasciitis

Ilyenem van, kb. május óta. A bal lábamon kifejezetten fájdalmas, a jobbon enyhébb. Nyáron emiatt alig futottam (kb. havi 30-40 km), kihagytam a mai Wizzair félmaratont (amúgy le lehet mondani egész sokáig, de én a héten még reménykedtem, szerdán bicegve át is vettem a rajtcsomagot) és a focikon is csak sántikálok. De némi irodalomkutatás segített (tudom, orvos), azóta naponta jegelem, néha benyomok pár Algoflexet (ibuprofen a hatóanyaga) és nem erőltetem túl. Több forrás szerint kb. ennyi a kezelés első szintje és persze a testsúly csökkentése, ha nem múlik, akkor csak orvos segíthet. Remélem megúszom...

2014. szeptember 9., kedd

bozonok az Atomiumban

Olvasom ezt a cikket és ami rögtön elgondolkodtat...
hogy ezt a képet már én is fotóztam! Brüsszelben, az Atomiumban a lifttel felfelé haladva, az ablakon át :)
 
 
 Hawking bozonos világvégéjéhez pedig csak annyit, hogy hiszem, ha látom!