2019. szeptember 7., szombat

horgászvizsga

Bálint nagy szenvedélye lett a horgászás, 8 évesként azonban csak egy készséggel pecázhat. Így, bár sosem érdekelt különösebben, mikor van a kősüllő vagy paduc ívási időszaka, úgy döntöttem, leteszem a horgászvizsgát. Öcsém és fia, Déni (aki amúgy a legnagyobb horgász a családban) is csatlakozott, együtt vizsgáztunk.

A vizsgához van a neten tananyag, pl. INNEN elérhető. A vizsgáztatást végző halőr felhívta a figyelmet 1-2 pontatlanságra az anyagban, amúgy elég egyszer elolvasni és utána a mintatesztek alapján átfutni a lényegesebb részeit. A vizsgán teszt van, a neten található mintasorokhoz nagyon hasonló kérdésekkel, és csak 21 helyes válasz kell 32 kérdésből, ezt mindenki 1-2 hibával megcsinálta a csoportunkban a vizsgán. Fontos még a halfelismerés, ismerni kell az őshonos, idegenhonos és védett halfajokat, fogható halaknál a tilalmi időket és méretkorlátozásokat. A vizsgán szerencsére csak 25-30 hal került elő, főként azok, melyekkel valóban nagy eséllyel találkozhatunk pecázás során.

A folyamat: online regisztráció, lehet bankkártyával is fizetni, utána jön emailen a nyilvántartási szám, később postán a kártya. Ezzel a számmal lehet vizsgára jelentkezni (pl. ITT), sikeres vizsa esetén ki lehet váltani az állami horgászjegyet és fogási naplót, majd az adott vízterületre a területi jegyet.

Bálint mai fogásai Majosházán:




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése