2011. november 10., csütörtök

Vigorón

Nemrég elcsíptem egy részletet a rádióban egy közép-amerikai úti beszámolóról. Mexikó talán kevésbé érdekes, Nicaragua, Guatemala, Honduras és El Salvador már annál egzotikusabbnak hangzik itthon (azt hiszem Costa Ricáról és Panamáról nem beszéltek). Érdekes volt az ottani életszínvonalról, közbiztonságról hallani, de még érdekesebb volt, hogy az utazó szerint ezen országok gasztronómiája tök unalmas. Még Mexikóé is, hiszen ugyanazt csomagolják mindenbe, csak másképp és mindent nyakon öntenek chilivel.
A közép-amerikai növény és állatvilágból azt hittem változatosabb étkek készíthetők. De nem, csak krumpli, bab és csirke. Egyedül a vigorónt említették, mint hagyományos nicaraguai ételt, ami érdekesebb. Ez tehát curtido (darabolt káposzta, paradicsom, hagyma és ecetes-sós chili), yuca (krumpliféle) és chicharrones (sült disznóhús) keveréke.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése