2013. augusztus 17., szombat

Balaton, bringa, gyerekek

Tavaly Eszter 9. szülinapja előtt tekertük le a balatoni kis kört, Akarattyán hagytuk a kocsit, északi parton kezdtük, Tihanynál komppal a déli partra és vissza Akarattyára. Nagy élmény volt, még azon a nyáron megkerültük a nagyobbik felét is. Az volt a terv, hogy idén két nap alatt körbetekerjük az egész tavat vagy pedig Emmával együtt három nap alatt. Most, hogy csak a hétvégékkel gazdálkodhatunk, ebből nem tudom mi lesz, ma mindenesetre amolyan próbaképp elmentünk Emmával és Eszterrel ugyanarra a kis körre.
Két bringa a tetőn, harmadik a csomagtartóban és hajrá! Valamivel fél 8 után indultunk, de csak 9 után értünk Akarattyára, két nagyobb araszolásba is belefutottunk az M7-esen.
 
 Fél 10 előtt sikerült elindulnunk, szép idő volt, napsütés, szélcsend.
 A világosi emelkedőn kívül csak Akarattya és Almádi között van dimbes-dombos szakasz, ezt letudva Almádiban álltunk meg először kb. 15 km után. Barack, alma, szilva.
Eszter haladt elöl és ~20 km/h körül tartotta a tempót.
 Kertmozi Csopak előtt.
 Már régen kiszúrtam Balatonfüred határában a "Guruljon..."-t, olvastam róla pozitív kritikát, ezért most itt álltunk meg ebédre. A fedett asztalok, körülöttük párnák, kilátás a Balatonra, így közel a féltávhoz nagyon jól esett itt elnyújtózni.

 
 A házi limonádé mellé előételként medvehagymás tejfölös túrót ettünk pirítóssal...
 ...míg a főétel a tepsis házi pizza volt.
 Az eddigi túrákon általában 15-20 perc volt egy büfés ebéd, itt majd' egy órát töltöttünk.
 Füreden a Borhetek rendezvény miatt csak a Tagore sétány elején lehetett a bringaúton tekerni.
 Füreden a kedvenc fagyizónkat se hagyhattuk ki.
 Tihanyban rövid pancsolás.
 Túl a félúton.
 
 
 Világosig viszonylag eseménytelen volt az út, Siófokon nagy forgalom (itt még egy-egy hot-dog lecsúszott), a világosi emelkedőt is megmászták a lányok, tolni egyszer sem kellett a bringákat. A kilátás itt a cél előtt 6-7 km-el a jutalom.
 
Végül egy kis siófoki plusz körrel ~79 km-t tettünk meg, ~5 óra nettó tekerés, ~16 km/h átlagsebesség. Emma még nincs 8 éves, ha ilyen ütemben folytatom a kísérletezést, Bálint 6 éves korában fogja először megkerülni a tavat:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése