2011. szeptember 2., péntek

Budapesti állatkert, le a kalappal!

E héten szerdán volt az utolsó nap a suli előtt, utolsó nap, hogy öcsémék gyerekei is nálunk vannak, menjünk el az állatkertbe! Én már régen (5-6 éve) voltam, Réka azért 1-2 évente elmegy a gyerekekkel. Nagyon tetszett, kellemes meglepetés volt. Legutóbb még csak azt láttam, hogy van 1-2 új épület és igyekeznek, de azért alapvetően ugyanaz volt a feeling, mint 30 éve. Most tele van új házakkal és kifutókkal, de ami még jobb, hogy vannak rendszeres programok, melyek "amerikai stílusban" zajlanak, lekötik a gyerekeket és szüleiket egyaránt. Voltunk a Fóka-Mókán, két idomár mutatta be az Állatkert két fókájának tudományát, nagyon élvezetes volt, pláne, hogy 1 méterre voltunk a medencétől. Rá fél órára volt egy bemutató a kis ragadozókról, megnézhettük, hogyan kapja el a bagoly a (döglött) egeret, a kárókatona a halat, hogyan szedi össze a mosómedve (rokona) a korlátra kihelyezett cseresznyéket, hogyan kapja el a kacagójancsi (alias kokabura) reptében a zsákmányt, sőt, a vadászgörényt még meg is lehetett simogatni. Több helyen vannak szemléletes oktató pultok, a szavannásnál megtanulhatták, mi a különbség a szarv és az agancs között, hogy néz ki a teknőspáncél belülről, milyen tollai vannak az egzotikus madaraknak, vagy éppen milyen nehéz a zsiráf lábszárcsontja.
Az állatok persze nem tudják, hogy ők az attrakció, a gyerekek nagy megrökönyödésére a mongúz egy lefejezett patkány farkát rágta le éppen az üvegfal mellett, az egyik teknősnek pedig a bezártság se ölte ki a fajfenntartási ösztönét.
A gyerekek figyelmét némileg elvonja a klassz játszótér és a sok fagyiárus, de azért tudtak lelkesedni az állatokért is. Több, mint 4 órát töltöttünk ott 5 gyerekkel, ha valakit az anyagi oldala is érdekel, 8 300 volt a belépő 2 felnőtt és 4 gyerek részére (Bálint még ingyen mehet be), 350 egy hot-dog, amúgy minden program meg egyéb szolgáltatás (pl. WC) ingyenes, az Állatkert körúton a parkolásért se kell fizetni.
Összességében nagy élmény volt, elmondható, hogy igényes családi programot lehet a Fővárosi Állatkertbe szervezni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése