2013. április 29., hétfő

Sportmax

Bármennyire tudatosan küzdök a saját megszokásaim ellen, egy csomószor észre sem veszem, hogy megszokásból csinálok valamit. Amikor pár éve elkezdtem rendszeresebben úszni, körbenéztem és kiderült, nincs rendes uszoda a környékünkön, ezért szoktam a Kondorosiba, ez legalább a munkahelyemhez van viszonylag közel. Foci után egy csapattársam ajánlotta a Sportmaxot (ami most már MOM Sport) a MOM-nál, vasárnap reggel tehát 15 km helyett csak 10 km-t autóztunk a lányokkal és kipróbáltuk ezt az új uszodát. Van 2 órás jegy (másfél-két órát szoktunk uszodában tölteni), ez 1200.-, azaz a Kondorosinál olcsóbb, igaz a gyereknek is annyi (összességében 400 forinttal volt drágább hármunknak), viszont lehet kártyával fizetni. Nem kell karszalag, meg jegy és az öltözőnél kulcs, órát kapunk, amivel mindenhova bejutunk. A kinti 33 méterest még nem lehetett használni a víz alacsony hőfoka miatt, de nem volt zsúfolt a benti 25 méteres sem. Bent nem olyan világos, mint a Kondorosi és nem feszített a víztükör, amúgy meg víz volt ebben is :) A szauna részlegnél van egy élménymedence, amiben vagy fentről dögönyöz a vízsugár vagy alulról pezseg, de van hely a gyerekeknek is pancsolni. Van két finn szauna és egy gőzkabin is, úgyhogy jól elvoltunk. Akit érdekel más fővárosi uszodákkal is az összevetés, javaslom az uszodablogot.
Utána irány az Allee, vettem Bálintnak superman-es és angry birds-ös pólót, illik hozzá, mindkét szerepet remekül játssza. Megnéztük a Croodékat, sajnos csak 3D-ben volt jó időpontban, de utólag kiderült, ez egész jó volt így is, sokkal több részben kihasználták a 3D megjelenítés érdekességét, mint más, hasonló animációs filmekben amiket láttunk. A film elmegy, nincs benne annyi ötlet, mint a Gru-ban vagy a Derült égből fasírtban, se olyan figurák, mint a Madagaszkár pingvinei vagy a Volt galambjai, vannak viszont tök jópofa ősállatok, mint pl. teknősmadár, szárazföldi bálna, elefántegér vagy felső csőrnyílásos piranha madár.
 
Este még futás a reptéren (Eszter hosszútávfutó ambícióiról majd később), nagy volt ott az élet, vitorlázó repülők, sárkányok, gyerekkrosszmotorok és persze fél Hidegkút. A reptér már csak hétköznap olyan, mint régen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése