2014. augusztus 5., kedd

Párizs gyerekekkel - 5. nap

Azaz a hazaút, kis idő (jah, 15 óra autópálya :) az átgondolásra, élmények emésztésére. Először is simán belefért ilyen jellegű városnézős túra is ekkora gyerekekkel, persze Bálinthoz alkalmazkodni kellett, sokszor alternatív programot szervezni (a Notre-Dame-ba és az Eiffel-toronyba nem jött fel velünk, Sacré Coeur-be nem ment be) és persze lassított is picit. Nem csak avval, hogy a metromegállók lépcsőjén sokszor a babakocsival együtt cipeltem, de nem lehet egy ekkora gyereket végigrángatni egy zsúfolt nagyvároson, kell az idő a szaladgálásra, alvásra, evésre-ivásra. Ennek ellenére élvezte, neki ez csak egy másik helyszín, de a homok ugyanolyan a játszótéren, a galambok ugyanúgy ijednek meg, mint itthon és ugyanúgy gabonapelyhet és szalámis kenyeret eszik, ha azt kíván.
A lányoknak már egészen más élmény, rá tudnak csodálkozni a kisebb-nagyobb különbségekre és jó volt látni, ahogy leesett az álluk az Eiffel-torony láttán vagy a csodálkozásukat, amikor kiléptek a Montparnasse-torony kilátóteraszára. A filmekben látott, könyvekben olvasott helyszínek kiszínesednek, az arányok valóságosak lesznek (például nem gondolták volna, hogy "ennyi hely van" az Eiffel-toronyban), akaratlanul is sokat tanultak.
Az utat is jól bírták, jó döntés volt odafelé Stuttgartban szusszanni, így az érkezés napján még frissek voltunk és nem az odaút kipihenése vitte el az időt. Hazafelé pedig le a kalappal mindhármuk előtt, 15 óra és majd' 1500 km mindenkinek sok, csak négyszer álltunk meg, a filmek és a tablet azért ilyenkor sokat segítenek.
A kocsi remek erre a célra, az ennyi időre vitt poggyász lötyögött a csomagtartóban, igaz, az utastér tele volt az utazást könnyebbé tévő számtalan felszereléssel, enni- és innivalóval, de minden elfért, mintha erre tervezték volna. Szép volt, jó volt, örök emlék marad, jöhet hasonló máskor is!

Azért jó, ha egy benzinkútnak játszótere is van.
 Akármilyen kényelmes, 1500 km egy Rolls hátsó ülésén is fárasztó lenne.
 Most nem sajnáltuk a filmeket tőlük. Mondjuk én harmincszor nem néztem volna meg a Kacsamesék Vasálarcos kacsa epizódját. Hallgatni is elég volt :)
 Emmát nem kell félteni, evés közben is a monitort bámulja.
 Belakták a hátsó teret.
 3148 km, 100 km-es átlagsebesség (a megállókat nem számítva), a fogyasztásmérő lefelé csal majd' 8 decit, valamivel 7.2 alatt volt az átlag normálisan hajtva,
 Ami kimaradt (most találtam a telefonomon): Eiffel-szelfi Eszterrel a hajóról...
 ...és Eiffel-pano a hajóról.

4 megjegyzés:

  1. Látod, így kell ezt élvezhetően csinálni: kevés rizsa, sok kép! :)
    (khm...avval --> azzal, hogy egyem a pesthidegkúti akcentusod :P)

    VálaszTörlés
  2. Ez, kérlek szépen, az ún. pesti nyelvjárás :)
    http://index.hu/kultur/korrektor/avval/

    VálaszTörlés
  3. ahh, vidéken is használják, hogy avval :D

    /a blogger motor nekem csak most frissítette a friss posztokat, szép kis túra volt a gyerekekkel. Ahogy látom Bálint is munkagép agyú lesz, mint az én fiaim :D /

    Ismét klassz képeket lehetett látni! Köszi, hogy megosztottad a plebszel :D

    //jaj, plebsz- sorozat, igaz mini sorozat. Plebs a címe, nekem nagyon tetszett
    link: http://www.imdb.com/title/tt2731624/ //

    VálaszTörlés