2013. január 29., kedd

Hogyan utazzunk Észak-Koreába?

Olvastam Sophie Schmidt (Eric Schmidt, a Google egykori vezérigazgatójának lánya) beszámolóját észak-koreai utazásáról. A beszámoló és tapasztalatok érdekesek, bár nem sok újdonságot vagy meglepő részletet tartalmaznak, mondjuk a 90 beszervezett számítógépező ál-diák tényleg mulatságos (vagy inkább ijesztő?) lehetett. Viszont már a beszámoló elején megakadt a szemem a Koryo Tours linkén, akik az évi 3500 nyugati turista több mint felét utaztatják. Igazi piaci résre bukkantak, én is ezerszer kíváncsibb vagyok Phenjan-ra, mint Sydney-re vagy London-ra, pedig egyik városban sem jártam még.
A honlap részletezi, mit fedez az utazás díja, pl. szállást igen de vízumot nem, az egyéni utazás szervezésnél az egyetlen különbség a csoportoshoz képest, hogy magunknak kell gondoskodnunk a virágcsokorról Kim Ir Szen szobrához.
A foglalással igyekezni kell, pl. Kim Dzsongil szülinapja (február 16.) köré szervezett 7 éjszakás (plusz 1 a vonaton) útra (1590EUR) már nem lehet jelentkezni, de márciusira még igen. Érdekes még a gyakran ismételt kérdések közt is böngészni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése