2011. január 19., szerda

Kecske-hegyen

Ahogy haladunk a falmászásban, Esztert egyre inkább foglalkoztatja a sziklamászás. Azt hallotta, hogy az iskolai falmászókkal kisétálnak majd valamikor megnézni egy ilyen sziklát, hogyan is megy ez a szabadban.
Kisétálnak? Rögtön a Kecske-hegy jutott az eszembe a Hármashatár-hegy oldalában, kissrácként gyakran ejtettem útba pl. kutyasétáltatással egybekötve, megnézni, hogyan is másznak "a profik". Most, hogy nem lombosak a fák, vettem észre, hogy a Szépvölgyi út egészen idáig feljön, a végén nagy parkolók találhatók a mászóhelytől 1-200 méterre. Én mindig a vitorlázó reptér felől vagy az Oroszlán-szikla felől a meredek, sziklás úton közelítettem.
Most a csúszós, nedves hidegben egy srác mászott, illetve készítette elő a terepet és ütötte be a kampókat (nem ismerem a szakkifejezéseket), több kiló vas, kötelek, nejlon létrák lógtak az oldalán. A gyerekek (öcsémékkel mentünk) megpróbáltak a könnyebb terepen bakancsban legalább 1 méterig feljutni, de nem ment, ide megfelelő felszerelés kell.
Mondjuk azt nem tudom, hogyan fognak "kisétálni", mert bár az Árpád-kilátó felé kanyarodtunk vissza, így egy 3 órás tempós terepi kirándulás kerekedett belőle, nem volt gond este az alvással. Lehet, hogy nem is ide mennek...
Remélem nem szegte a kedvét és nyáron, biztosítással szórakoztatónak fogja tartani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése