2011. december 10., szombat

Guy Kawasaki

Guy Kawasaki egy világszerte keresett, elismert vállalkozási, üzleti tanácsadó, többek közt abban segít, hogyan indítsuk be vállalkozásunk, hasznosítsuk ötleteink, számos beszéde elérhető a neten is. Kitűnő szónok, szereti az ütős mondatokat, de állítólag nem csak jól hangzanak, tudja mit beszél, ezt életútja is igazolja. A nagy ötletek, találmányokra pl. nagyon igaz, hogy sikerükben maga az ötlet csak kb. 10%-ban számít, a többi a megvalósításon és szerencsén múlik (Kawasaki: "A good idea is about ten percent and implementation and hard work, and luck is 90 percent.").
Erről eszembe jutott (az MIT-n láttam kőbe vésve szeptemberben), hogy magára a jó ötletet adókra, zsenikre is van mondat nagy embertől, még pedig Edisontól: "Genius is one percent inspiration, ninety-nine percent perspiration", azaz "A zseni egy százalék ihlet, kilencvenkilenc százalék verejték".
Sok Kawasakira lenne szükség, hogy az üzlethez és megvalósításhoz kevésbé értő zsenik, kutatók, feltalálók ötletei, találmányai, felfedezései ne halljanak el ismeretlenül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése