2013. május 15., szerda

Magyar Szentföld templom

Aki már járt Hűvösvölgyben a Heinrich István utcában (ennek a végén van az utolsó előtti megállója a korábbi 56-osnak (ma 61-esnek)), annak talán feltűnt a furcsa ovális épület, funkció nélküli magas falakkal, egy eldugott helyen. Remekül látszik a Kaán Károly kilátóról is, amikor utánanéztem, mindig csak azt találtam róla, hogy a levéltár épülete.
A Fővárosi blog oldalán (itt van link a hg.hu oldalán lévő cikkre is) találtam bővebb információt, miszerint ez a fura épület Molnár Farkas építész munkája és ez lett volna a Magyar Szentföld temploma. Máris értelmet nyernek a falak. Mármint megvan a magyarázat, értelme akkor lenne, ha befejeznék, akár más funkcióra is alkalmassá téve.
Na és ki volt Heinrich István? A Google képkeresője ezt a templom torzót adja első helyeken, Wikipedia bejegyzése sincs, csoda, hogy nem csaptak le rá valamelyik közterület átnevezési hullámban, elvégre ez egy olyan utca, melynek egyik végén villamosmegálló, másik végén bevásárlóközpont, közepén meg egy templom található!
A gyakorikérdesek.hu-n van egy elég hitelesnek tűnő válasz, csak a válaszoló sajnos elnézte a térképet, a Heinrich villa nem a Heinrich István utcában, hanem a Dénes utcában található a Budakeszi út mellett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése