2012. április 15., vasárnap

gyerekwelness

A hétvégét Velencén töltöttük a Velence Resort&Spa hotelben. Barátaink voltak már itt, a fő érv mellette az volt, hogy nagyon gyerekbarát hely hírében áll. Mitől gyerekbarát egy hotel? Általánosságban nem tudom, ez a hotel nekünk a következők miatt volt az:
-közel van, 45 perc tőlünk, egy rendes mesét nem tudtak végignézni, hazafelé nem is tévéztek.
-klassz őrzött parkoló a bejárathoz közel; babakocsi, játékos zsákok, iskolatáskák voltak a cuccok között, nem mindegy, mennyit kell cipelni.
-még félemeletek közt is lehet lifttel közlekedni, babakocsival áldás.
-elég tágas a szoba ahhoz, hogy beférjenek a pótágyak a gyerekeknek és a babágy is (hoteltől kértük, tiszta, rendben van).
-rendezett tópart korszerű játszótérrel.
-ping-pong és csocsóasztal.
-egy mindig nyitva tartó játszószoba mindenféle játékkal, pl. Nintendo Wii, mondjuk ez utóbbi Esztert nem kötötte le.
-egy nagy játszószoba korlátozott nyitva tartással, de felügyelettel, itt lehet hagyni a 3 év feletti gyerekeket, itt van minden, Eszter rajzolt, festegetett, Emma a mütyürökkel játszott, Bálint persze konyházott.
 
 
-gyerekmedence és babamedence különféle attrakciókkal: csúszdák, szökőkutak és mindenféle spriccelős cuccok.
-a nagy "élménymedence" 90-120 centis, a lányoknak tök biztonságos, nagy, itt nagyon sok attrakció van, a harmadik napra se unták meg. Nyáron nyitva vannak a kinti medencék is (most csak egy gyógyvizes medence volt kint használható), ott sodrófolyosó, dögönyözők stb. Miért "élménymedence"? Idézet a honlapról: "Élményelemek: vízgomba, vízernyő, övzuhany, nyakzuhany, fekvő pezsgőágy, ülőpados hidro-masszázs, ülő pezsgőpad, talpmasszázs."
 
-a felnőtteknek való medencéket csak kipróbálták (pl. Kneipp medence, ahol kavicsokon lehet járkálni, meleg gyógyvizes medence), Eszter 1-2 szaunát is kipróbált.
-az étteremben olyan svédasztalos választék, hogy minden gyerek talál az ínyére valót.
-annyi etetőszék, hogy majd' minden asztalhoz jutott volna.
-egy, a medencetérből is elérhető bisztró, ahol lengébb öltözékben is lehet enni, az éttereméhez hasonló választékkal.

A szülőknek is klassz programok vannak, a szaunaparkban 1 hagyományos finn, 1 aroma és fényterápiás, 2 infra szauna, valamint 2 gőzkabin található, a közös térben zuhanyokkal, merülőmedencével és tepidáriummal, meg persze masszázsok, fitneszterem stb. Időben nagyon közel van, tőlünk a Római strandfürdő se érhető el sokkal hamarabb, egy napijegy nem is sokkal drágább. Ezt mind leírtam és egy fillért sem kapok a hoteltől :)

3 megjegyzés:

  1. Itt már mi is voltunk, Máté kb. két hetente bedobja, hogy menjünk újra. Akár mit kértünk az étkezések alkalmával, mindig elkészítették külön. Sőt az egyik főpincérrel annyira összebarátkozott a csemete, hogy a nagy konyhába is bemehetett és chef sapkát is kapott a szakácstól. :)

    VálaszTörlés
  2. Jaja, tényleg nagyon kedvesek, mondjuk mi semmi extrát nem rendeltünk, csak megkértük, melegítsék meg Bálint üveges bébikajáját. De hamarosan lejön a cuccról, én eddig sem értettem hogyan versenyezhet a brokkolis sütőtökfőzelék a virslivel :)
    Én szeretek szaunázni, szerintem jó buli lenne csak egy-egy napra leugrani Velencére...

    VálaszTörlés
  3. :) brokkoli és a sütőtök külön-külön okés, de együtt? :D Sokan járnak le csak egy napra is anyám munkatársai közül. Nekünk még az is nagyon tetszett, hogy vacsora után még vissza tudtunk menni úszni, mert sokáig nyitva a wellnes rész. Reggel korán nyit, ez 3 kacsának ideális. Mi is megyünk még :)

    VálaszTörlés