2012. június 25., hétfő

betonkenu verseny

Egy korábbi bejegyzésben már említettem a betonkenu versenyt. Pénteken kimentünk a családdal Ráckevére, megnézni a versenyre nevezett betonkenukat, persze a BME csapatának (betonkacsák) szurkoltunk. Az eseményt a Savoyai kastélyszállóban és az előtte lévő partszakaszon rendezték, a szép kastélykertben a gyerekek jól elvoltak, mielőtt a partra mentünk volna.
 
 
A program rövid prezentációkkal indult, a csapatok bemutatták, hogyan készültek a versenyre, milyen nehézségekkel kellett megküzdeniük. Utána jött a mérlegelés, a legkönnyebb kenuk 110 kg körül voltak (köztük a BME hajója is), a legnehezebb majd' 300 kilót nyomott.
A mérlegelés után következett a sárkányhajó (ami tulajdonképpen egy jó hosszú kenu) verseny, ahol a csapatok sárkányhajókban, dobos adta ütemre mérkőztek meg egymással. Sajnos a betonkenuk vízre bocsátását már nem tudtuk megvárni, a délután kezdődött évzáróra vissza kellett érni az iskolába. Végül a Mapei csapata nyert, de ez már a játék része, hiszen az eredmény nagyban függ az evezősök képességeitől, egy jó kenus egy gyengébb kenut is hamarabb célba tud juttatni.

Az eseményről az index is csinált egy rövid riportfilmet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése