2013. június 13., csütörtök

balkán tourist - 1

Még a tavaly elhatároztuk édesapámmal és öcsémmel, hogy idén autós túrát szervezünk, valamerre a Balkánra. Hamar össze is állt a következő útiterv: Budapest - Mostar - Dubrovnik - Podgorica - Tirana - Durres - Bari - Nápoly - Róma - San Gimignano - Siena - Padova - Velence - Budapest, mindezt egy hét alatt, kocsival.
Azt, hogy Montenegroban és Toszkánában mely településeken állunk meg, egyelőre nem fixáltuk, Montenegro holnap kiderül.
Ma reggel 4-kor indultunk, autópályán lehúztunk Split-ig és délután 2-re értünk Mostarba. Split után már nem az autópályán mentünk, hanem Imotski irányából lassú hegyi szerpentineken értünk Mostarba.
A turistaszezon még nem indult meg, alig vannak külföldiek az utakon, Mostarban is csak az öreg hídnál volt tömeg, de az se vészes. Szűk utcák, zsibvásár, de a híd szép alulról, felülről, önmagáról.
  
 
Mostar után Dubrovniknak vettük az irányt a Neretva mentén. Először vissza kellett lépni Horvátországba, majd, mivel Boszniának is van tengerpartja, egy rövid szakaszra (Neum) ismét Boszniába, ahonnan vissza Horvátországba. Így ma összesen 5 határátlépésünk volt, szerencsére sehol nem kellett sokat várni (legtöbbet Imotskinál, bő negyed órát), szépen engedik az autókat.
Dubrovnikban gyönyörű helyen, az óvárostól 10 percnyi sétára van a szállásunk, tengeri kilátással.
Fürdés a tengerben, vacsora a parton, majd séta az óvárosban.
 
 
 
 
 
 
 Ja, és a mai futásteljesítményünk:


















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése