2013. június 2., vasárnap

SzSzK

SZMK ugyebár a szülői munkaközösség, amire emlékszem a levlistán hozzám eljutó hírekből, iskolai szinten a lányok sulijában leginkább a játszótér építésében, a komposztáló udvar létrehozásában és a főbejárat előtti utca egyirányúsításában vette ki részét. Vannak osztály szinten is képviselők, gyűjtik az osztálypénzt, szervezik a rendezvényeket.
Eszter osztályában szerencsére nem csak eddig terjed a szülői közösségi élet, lehetne Szülői Szórakoztató Közösségnek is hívni. Az iskolában is vannak klassz rendezvények, pl. főzőverseny, ahol az osztályok mérkőznek egymással, közben focibajnokság a szülői és tanár csapatoknak, ezeken feltűnően jól szórakozunk, pedig legutóbb már a szülőkre is kiterjesztették az alkohol tilalmat :) Pár éve a főzésen értünk el helyezést Eszter osztályában, idén Emma osztályának szülői csapatával pedig a focit nyertük meg.
 
 
Jó kis csapat jött össze, ez már elsőben kiderült, szerveztünk már pl. iskolán kívüli főzőcskézést a HSC pályán, idén pedig ottalvós bulit a Shaolinfaluban. Kb. hetvenen (!) jöttünk össze, két nagy bográcsban főtt a pörkölt és a paprikás krumpli, a gyerekek maguk sütötték a kürtős kalácsot, sötétedésig ment a gyerek-szülő foci. Utána, hála a jó időnek, éjjel 1-ig poharazgattunk a szabadban, miközben a gyerekek zseblámpákkal bandáztak az erdei házak között.
 
 
 
 
Állítólag az ilyen remek szülői közösségek csak az alsó tagozaton életképesek, remélem erre rácáfolunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése