2011. március 7., hétfő

30 termék melyet már nem gyártanak az USA-ban

A március 7-i Newsweek-ben találtam egy ilyen listát, nézzük:
Barbie babák, Bazooka rágógumi, kamera, szardínia konzerv, mobil telefon, ruhacsipesz, Converse All Star kosaras cipők, evőeszköz, Gerber babaétel, rágógumi automata, harmónika, hepatitsz védőoltás, Hummer (autó), lámpaizzó, Levi's farmernadrág, kisbuszok, mozivetítők, Mr. Coffee kávégépek, Nike cipők, Oldsmobile (autó), fotópapír, műanyag rózsaszín flamingók, Pontiac (autó), veszettség elleni védőoltás, RCA rádió, Schwinn bicikli, Spalding kosárlabda (hivatalos NBA labda), televízió szettek, csőfogó, Wurlitzer zenegép.
Itt nyilván az amerikaiak által nagyon amerikainak gondolt termékekről van szó és nyilván többen döbbennek meg azon, hogy egy 300 milliós országban nem helyben gyártanak egy fontos védőoltást vagy épp az 501-es farmert, mint a műanyag rózsaszín flamingón.
A Schwinn kerékpár kellemes emlékeket ébreszt, az első komolyabb bringám egy Schwinn-Csepel Woodlands volt, 92 körül kaptam, sajnos 2-3 éven belül ellopták. Éjszaka kint hagytam az utcán, nem tudom, hogyan is gondoltam...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése