2011. június 5., vasárnap

Helyi téma - Újbuda

Ha valami vagy valaki ismerős, máris érdekesebb. Például egy kritika egy ismert étteremről, interjú egy általunk ismert emberrel sokkal jobban érdekel, még ha egyébként semmilyen különleges információt sem tartalmaz. Ezért szeretem a helyi lapokat is átpörgetni, mert a környezetünk hírei érdekesebbek, mikor van veszélyes hulladék gyűjtés, hidegkúti fesztivál, koncert a Kultúrkúriában, hogyan igényelhető komposztáló láda vagy épp melyik utakat újítják fel a közeljövőben.
A napokban kezembe akadt az újbudai Helyi téma, kellemes meglepetés volt a második kerületivel összehasonlítva. Valahogy kevésbé bulvárosabb, persze ez is tele van a kerülethez köthető hírességekkel, de van riport a Lágymányosi híd hídmesterével (aki amúgy már az Erzsébet híd felelőse is) és cikk a kimeríthetetlen forrásul szolgáló 4-es metróról.
Aztán vannak a még helyibb lapok, itt nálunk a Budai Polgár, a XI. kerületben meg az Újbuda. Ezek már szinte teljesen a kerületi fejlesztésekről és kulturális programokról szólnak, ha leszámítjuk az önkormányzat önfényezését, akkor színvonalasnak is mondhatók. Az Újbuda színesebb, érdekesebb, talán többet foglalkozik a kerületi történelemmel, a május 18-i számban például a száz éves Bartók Béla út 15. alatt található épületről, egy Budafoki úti régi cukrászdáról vagy éppen a Ménesi út neves épületeiről is ír.
Aztán van a még szűkebb környezet lapja, a Budai Polgár 2-3 lapos mellékleteként jön a Hidegkúti Polgár. Itt még könnyebb beazonosítani az utcaneveket és helyeket, igaz, sokkal kevesebb az esemény, mint az egész kerületben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése