2011. augusztus 10., szerda

Cavendish

Minden tiszteletem a "Hidrogén atyjáé", Henry Cavendish-é, de most Mark-ról írnék. Egy hosszútávú kerékpáros körverseny versenyzői látszólag hasonló testfelépítésűek. Az biztos, hogy nincs akkora különbség köztük, mint egy hatalmas izmokkal rendelkező rövidtávfutók és az aszott maratonisták között. És mégis, csak alaposabban meg kell nézni. A sprinterek (mint pl. Cavendish, Zabel, Petacchi) izmosabbak, rövid távon kell nagy energiákat felszabadítaniuk, míg a hegyi menőknek gyakorlatilag nincs is szükségük a felsőtestükre. Mármint ami az izmokat illeti, mert tüdejük az van. A lábaik sem különösebben izmosak, annál inkább kitartóak.
Cavendish ma talán a világ legjobb sprintere, már 20 Tour de France szakaszt nyert és még van előtte pár év. Vicces, hogy "úgy kell felsegíteni" pár hegyre, idén még 20 pontos büntetést is kapott, mert több mint 35 perces hátrányban érkezett a Galibier-re. Igaz, 88 társával együtt, mit lehet tenni, Schleck-ék siettek elöl...
Amikor engem kérdeznek, hogy mit sportolok, kosárlabda vagy vízilabda, mindig meglepődnek a válaszon, hogy kerékpár és futás. Rossz testbe születtem :)

2 megjegyzés:

  1. Kezdd figyelni Marcel Kittelt. Az ifjú német ellenállhatatlan stílusban nyert 4 szakaszt a minap a lengyel körön. Ha minden igaz a Vueltán is indulni fog, jövőre meg ki tudja, talán össze is csapnak Cavendish-sel mondjuk a Touron. :-)

    VálaszTörlés
  2. Kösz a tippet! Az idén igyekszem követni a Vueltát is...

    VálaszTörlés