2011. augusztus 22., hétfő

strandon

Megvan a 7 üléses verda, tudunk messzebb menni 4 gyerekkel, itt a kánikula, irány a strand! Gimnazista koromban voltam utoljára fővárosi strandon, a gyerekekkel Balatonon kívül a Velencei tónál voltunk párszor az elmúlt nyarakon. Amikor Budapesten strandoltunk 15-20 éve (kiskorunkban anyukámmal, gimnazistaként barátokkal), szinte kizárólag a Csillaghegyi strandra mentünk, ott nincs nyomor, tiszta és békés a környezet. Öcsémék mesélték, hogy a Római strandfürdő gyerekekkel sokkal jobb, van csúszda meg minden.
9-kor nyit, 10 előtt érkeztünk, a bejárattól 20 méterre parkoltunk az árnyékban. A 2 felnőttre és 4 gyerekre a legjobb konstrukcióban 8200 volt a jegy. Délelőtt alig voltak, a gyerekek bemelegítettek a bébimedencében, utána átmentünk a nagyba, annak az egyik végén van egy széles családi csúszda, ott jól elvoltak. A nagyok elkezdték unni, átmentünk a mélyebb részbe, ahol leginkább a vízfüggöny mögött barlang tetszett nekik, de egyre inkább izgatta a fantáziájukat a 4 hatalmas "felnőtt" csúszda. Először a két lankásabb, nyitott csúszdán csúsztunk, szinte végig lökni kellett magunkat, hogy lecsússzunk, bár páran ezeken is gyorsak voltak. Kipróbáltam az egyik zárt "kamikáze" csúszdát, na az kemény volt, mondtam is a lányoknak, hogy ez izgi lesz, de biztonságos. Lecsúsztak, érdekes volt látni az arcukat, amikor kibukkantak a szabadba, az arcukon döbbenet, aztán berobbantak a vízbe, de amint felocsúdtak, váááá, még egyszer! Az úszómedencében pedig a Vasas ifi vízilabda csapata edzett, az nekem is érdekes volt.
A büfék elég kulturáltak, hot-dog, sült kolbász, hekk, szóval tipikus strandkaja, bő 3000 forintból hatan megebédeltünk (ital nélkül). 3 előtt indultunk haza, a gyerekeket rendesen kiszívta a nap, azt hiszem legközelebb is ide megyünk.
Kicsit beárnyékolta a napot (legalábbis még mindig az eszemben van), hogy egy lány pont a legbiztonságosabb családi csúszdán beverte a fejét, állítólag elvesztette rövid időre az eszméletét és nem emlékszik semmire, ott ápolták a medence szélén, végül nyakmerevítőben, hordágyon vitték el. Ezért is fontos, hogy a gyerekek is figyeljenek egymásra, akármelyik félrenyel vagy hátulról belerongyolnak a csúszdán, legyen segítség. Persze, nem kell túlstresszelni a gyerekekkel, de a legártatlanabb helyeken is baj történhet, ilyenkor örülök, hogy a nagyok már biztosan mozognak a mély vízben, ők is figyelhetnek a kicsikre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése