Anyukám adott pár chili palántát, nyár elején anyósom elültette őket a kertben. Pár hete kezdett érni, van piros, van narancssárga és talán zöld is, bár ki tudja, hogy az nem pirosodik-e be később :) Szóval annyi chili termett, hogy nem eszünk annyi halászlét/gulyáslevest, amennyibe belevághatnánk. Tegnap volt nálunk grillezés, nosza csináljunk chiliszószt! Találtunk egy több helyen (pl.
mindmegette.hu-n) megjelent egyszerű receptet:
Hozzávalók:
- 10 dkg friss chili (narancssárga vagy zöld)
- 40 dkg fokhagyma
- 10 dkg gyömbér
- 60 ml olívaolaj
- só
Elkészítés:
A fokhagymát, a chilit, a megtisztított gyömbért és az olajat összeturmixoljuk. Sóval ízesítjük. Üvegekbe töltjük, és a hűtőben vagy a spejzban tároljuk.
Egész jó lett, bár legközelebb kevesebb fokhagymával és több chilivel próbálnám ki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése