2011. augusztus 31., szerda

chiliszósz

Anyukám adott pár chili palántát, nyár elején anyósom elültette őket a kertben. Pár hete kezdett érni, van piros, van narancssárga és talán zöld is, bár ki tudja, hogy az nem pirosodik-e be később :) Szóval annyi chili termett, hogy nem eszünk annyi halászlét/gulyáslevest, amennyibe belevághatnánk. Tegnap volt nálunk grillezés, nosza csináljunk chiliszószt! Találtunk egy több helyen (pl. mindmegette.hu-n) megjelent egyszerű receptet:

Hozzávalók:

  • 10 dkg friss chili (narancssárga vagy zöld)
  • 40 dkg fokhagyma
  • 10 dkg gyömbér
  • 60 ml olívaolaj

Elkészítés:

A fokhagymát, a chilit, a megtisztított gyömbért és az olajat összeturmixoljuk. Sóval ízesítjük. Üvegekbe töltjük, és a hűtőben vagy a spejzban tároljuk.

Egész jó lett, bár legközelebb kevesebb fokhagymával és több chilivel próbálnám ki.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése