2012. augusztus 19., vasárnap

USA 1. - New York

11-ik alkalommal jutok ki az Egyesült Államokba, de most először csak turisztikai célból, méghozzá édesapámmal és öcsémmel jöttünk egy 12 napos látogatásra. 6:50-kor indult a gépünk Münchenbe és bár a csatlakozó járat majd' egy órát késett, végül csak 10 perc késéssel, 12:35-kor érkeztünk meg New York-ba, a Newark repülőtérre (leszállásnál kilátással Manhattanre).
Kivételesen gyorsan sorra kerültünk és bár a bevándorlási biztos nem volt valami kedves (apámék ESTA-val jöttek, én még a 2006-ban 10 évre kiadott vízumommal utaztam, erre ő: "Magának miért van vízuma, korábban letartóztatták?"), elég gyorsan leküzdöttük és negyed 2-kor már a taxiban ültünk, ami a vasárnapi gyengébb forgalomban már 2 előtt kirakott a szállodában Manhattan közepén. Mára sétálós túrát terveztünk, kezdtük a Flatiron building-gel, a vasalóházzal:
Utána következett az Empire State Building, baromi gyorsan, kb. 20 percen belül feljutottunk a kilátóteraszra. Az új World Trade Center épületet még nem is láttam, közben már túlnőtte az Empire State Buildinget is, ami így ismét csak a második legmagasabb a városban.
 
 
 

Egy könyvtár árnyékában egy hot-dogos standnál chilis hot-dogot ettünk (hogy is volt a Krokodil Dundee-ban, "az íze szar, de megment az éhhaláltól"?).

Folytattuk utunkat a Central Park felé, közben megnéztük a Rockefeller Center előtti teret...
...a St. Patrick katedrálist...
 
...és elsétáltunk a Central Parkba is.
A park után a Times Square-en keresztül indultunk vissza a szállodába, kis kitérővel, mert eszünkbe jutott, hogy a könyvtárnál elmulasztottuk megnézni a Grand Central vasútállomást.
 
 
 
 
Bemelegítésnek jó volt, jövünk ide vissza egy hét múlva pár napra, a bő 24 órás ébrenlét és majd' 16 órás teljes utazási idő után holnap újabb hosszabb repülőúttal megyünk tovább.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése