2012. augusztus 20., hétfő

USA 2. - Las Vegas

Viszonylag korán, még 10 előtt ágyba kerültünk este, így hajnalban 4 körül mindenki felébredt. Kis forgolódás után úgy döntöttem, inkább kihasználom a lehetőséget és elmegyek futni egyet. Lefutottam a távot, amit tegnap sétáltunk (10.8 km), nagyon nyugodt hangulata van hajnali 5 és 6 között a városnak, klassz volt futás közben végignézni, ahogy kivilágosodik.
 
 

Reggel eldöntöttük, hogy nem taxival megyünk (le lehet inteni sárga taxit vagy a szállodából tudnak hívni fix áras társaságot), hanem a Newark reptérre 15 percenként közlekedő busszal.
Időben ki is értünk, egy ülőhely foglalással volt csak gond, de hamar elintéztük, ráadásul a gép még fél órával hamarabb is megérkezett Vegasba ahol először a new york-i kellemes borongós késő nyári időjárás után a 39 fokos hőség sokkolt. Öcsém a gépről egész klassz képeket csinált.
 
 
Sajnos az autóbérlés (Ford Edge, tele játékszerekkel) és a szoba (kis lakosztály a Luxorban) elfoglalása túl sok időt vett igénybe, a Hoover-gát szervezett látogatásai este 6 órakor végződnek, amihez 5 órakor adnak el utoljára jegyet.
 
 
Mi alig valamivel 6 előtt érkeztünk meg a gáthoz, így csak átsétáltunk rajta, megnéztük a szemközti magasabb parkolóból is. Ami nekem újdonság volt, hogy ki lehet menni gyalogosan az új hídra, ami immár autópályaként köti össze Nevadát Arizonával, innen remek kilátás nyílik a gátra.
 
 
Este a Las Vegas Boulevard-on sétáltunk, megnéztünk pár szálloda kaszinóját kívülről-belülről, a Bellagio előtti szökőkút show-t, ettünk egy jót a Fatburger-ben, igyekszünk éjfél előtt ágyba kerülni, holnap hosszú napunk lesz bő 1000 km autóvezetéssel.
 
 

1 megjegyzés: