2012. augusztus 29., szerda

USA 11. - New York

Reggel lazábban keltünk, kb. 10-re értünk a Central Park-hoz az Amerikai Természettudományi Múzeumba. Igazi régi stílusú múzeum, kitömött állatokkal a vitrinben, de azért egy-egy teremben érdekes oktató anyagokkal, 34 tonnás meteorittel stb.
 
 
 
 
 
Utána lementünk megnézni a Dakota épületet, az első luxusapartman házat a környéken (John Lennont is itt ölték meg), majd 2 megállóval feljebb átsétáltunk a Central Park-on a Jacqueline Kennedy víztározónál, végül a Guggenheim és Metropolitan múzeumokat csak kívülről megnézve mentünk a metrómegállóhoz.
 
 
 
 
A kínai negyedben szálltunk le, ennek érdekes a hangulata, itt ettünk is, nagyon komolyan gondolják, ha egy ételt csípősen kérünk :) A kanyargós, szűk Doyler Street-en voltak régen a bandaleszámolások, itt mentünk ki a negyed határára.
A kínai terület már a zsinagógát is elérte az Eldridge utcában, az olasz negyed azért pár utcával még tartja magát, bár gyakorlatilag csak éttermek és ajándékboltok vannak az utcafrontokon.
Ma délutánra terveztünk egy rövid bevásárlást a Macy's-ban, odafelé az 1-es vonalán kétszer is leszálltunk, az egyik megállónál a Ghostbuster's film tűzoltóállomását, a másiknál a Friends épületét néztük meg, megvolt a filmes szál ma is :)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése