2011. május 22., vasárnap

Emma, a hős!

Szerdán reggel vittem Emmát vérvételre, 8 hete diagnosztizálták a Streptococcust a vérében, illik ellenőrizni. Ráadásul a hét elején meg is fázott, torokkenetet is vettek. Nem csak azért hős, mert 5 évesként illedelmesen köszönt, tudta hova kell ülni, előkészült, figyelmesen meghallgatta az instrukciókat, végignézte, ahogy beleszúrják a tűt, levesznek 3 adag vért, majd egy elefántnak való fülpiszkálót dugtak a torkába és pisszenés nélkül viselte (be is zsebelte érte az ajándék matricákat), hanem az esemény miatt.
Nekünk, "felnőtteknek" (kikérem magamnak! :)), van ezer dolgunk egy nap, a vérvételre menet az utolsó betűs és kitalálósdi játékok szüneteiben azt próbáltam összerakni, hogy is fog az aznapi összes programom klappolni. Szóval van egy csomó dolgunk és hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy mekkora esemény egy ilyen vérvétel egy kisgyereknek. Előtte lévő napon már úgy készültünk, hogy egyen rendesen este, mert reggel már nem lehet, időben le kell feküdni, mert korábban kell indulni, szóval lélekben már a laborba rugdostuk. Szerintem nem is tervez nagyon hosszabb távra, tudja, hogy a vérvétel után játszhat, de a vérvétel most a minden. Persze nem kell túldramatizálni, ő ráadásul rutinos, a nagy betegségben is már jól bírta, most is megismerte a kórház környékét, ahogy közeledtünk, mondta, hogy ne menjünk lifttel, mert büdös (legutóbb Rékával jöttek, a 8-ik hónapban volt, lifteztek), mutatta a külső váróban, hol lehet reggelizni utána (csomagoltunk neki szendvicset meg teát) stb.
Néha meglepődöm, hogy egyes események mennyire foglalkoztatják. Amikor sok hiányzás után újra oviba járt, egyik este hallom, hogy szipog a szobájában. Kérdem mi a baj? Az anyák napi ünnepségre csak a nagymamák ajándékával készült el, az anyának valóval még nem, csak Kinga néni tud segíteni, de ő nem volt ma és két nap múlva ünnepség, mi lesz, ha nem tudja befejezni? Azaz egy színes kartonlapra ragasztott még színesebb szövetdarabok töltötték meg a gondolatait...

Azóta megvan az eredmény, a torokkenet negatív, "kórokozó baktérium nem tenyészett ki", a vérképe is rendben, az anti-streptolizin szám 542 IU/ml, ez még mindig több, mint a felső határ (200), de 8 hete 3000 felett volt, a tendencia azt mutatja, hogy nincs gyulladt góc, ami fenntartaná, szóval minden rendben!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése