2011. április 29., péntek

termékelhelyezés filmekben

Valamiért azt gondoltam, ez viszonylag új dolog, azaz a 90-es évektől divat. Hát nem, csak korábban nem másztak annyira az arcunkba. A Boston.com-on (a képes válogatásaiért szoktam ide klikkelni) van egy válogatás:
-Aston Martinok a James Bond filmekben. Brosnan BMW-vel járt, majd Craig megint Astonnal. Amúgy a filmek részei nem a történések kronológiai sorrendjében vannak, például a Casino Royale-ban (Craig első Bond szerepe) Bondot épp előléptetik 007-es ügynökké.
-Vespa a Római vakációban. A forgatókönyvben szerintem csak annyi volt: robogó. Rómában ez egyértelmű volt akkoriban.
-Szombat esti láz: az egész film :)
-Tom Hanks-nek volt már Wilson a legjobb barátja és Dr. Pepper a kedvenc itala.
-A Toy Story-ban az összes játék valós termék, a lányaimnak is a film miatt van meg Rex és Krumplifej (asszonyságostúl!).
-A Herbie-ért nem hiszem, hogy a Volkswagen sokat fizetett volna, Hollywoodnak csak egy tragacsnak kinéző, de szerethető kisautóra volt szüksége. Nincs nagy választék, Mini, Kacsa és Bogár. Amerikában valószínűleg csak az utóbbit ismerték akkoriban.
-A Bullittban pedig egy muscle car kellett, lehetett volna épp Charger vagy Challenger is...
-A Gran Torino a film címe is, nekem amúgy nagyon tetszett (Eastwood öregen is Eastwood). Ha már cím, rémlik valami Marlboro kölyök is...
-A Love Story és a Közösségi háló részben a Harvard campusán játszódik, állítólag kimutatható az egyetemre jelentkezők számának növekedése a film hatására. Pfff, a Mad Max is jó film volt, mégsem vágyom autókázni az ausztrál prériken.
-A Ponyvaregényben Travolta a kocsi kitakarítása után University of California at Santa Cruz Banana Slugs polóban feszít. Ide szerintem csak egy kispolgári hétvégi póló kellett, jó választás :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése